Το Bodypump είναι ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που έχει ως στόχο την εκγύμναση όλων των μυικών ομάδων με χαμηλή επιπλέον επιβάρυνση.  Δημιουργήθηκε το 1991 από τον Phillip Mills και εφαρμόζεται σε γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο μέσω της εταιρίας Les Mills.

 Έχει διάρκεια 1 ώρα και συνολικά 10 διαφορετικά τραγούδια τα οποία είναι μεγάλες επιτυχίες ανά το παγκόσμιο, και τα οποία αλλάζουν κάθε τρεις μήνες.

Μάθετε περισσότερα

Κάθε τραγούδι έχει ένα συγκεκριμένο στόχο. Το 1ο τραγούδι  έχει ως στόχο την προθέρμανση. Την προετοιμασία δηλαδή του σώματος να δεχτεί τις μετέπειτα επιβαρύνσεις με ασφάλεια και αποδοτικότητα. Το 2ο τραγούδι εστιάζει στην εκγύμναση των μυών των κάτω άκρων με σκουώτς και πιο συγκεκριμένα των τετρακεφάλων και γλουτιαίων. Το 3ο τραγούδι επικεντρώνεται στο στήθος, το 4ο στους μύες της  πλάτης, το 5ο στον τρικέφαλο βραχιόνιο, το 6ο στο δικέφαλο βραχιόνιο. Το 7ο τραγούδι δίνει έμφαση στους μύες των πόδιων και πάλι, αυτή τη φορά όμως κυρίως με προβολές και επομένως γυμνάζονται περισσότερο οι οπίσθιοι μηριαίοι μύες και οι γλουτιαίοι. Το 8ο τραγούδι είναι για εκγύμναση των μυών της ωμικής ζώνης, και το 9ο για τους μύες του κορμού και ιδιαίτερα τους κοιλιακούς. Το 10ο και τελευταίο τραγούδι είναι για αποθεραπεία μέσω χαλαρωτικών ασκήσεων και διατάσεων για να φεύγει ο ασκούμενος με μία αίσθηση φρεσκάδας, χαλάρωσης και ευεξίας.

Με το Bodypump θα κάψετε από 500-650 θερμίδες, θα μειώσετε το άγχος, θα βελτιώσετε την αντοχή σας, και γενικά τη φυσική σας κατάσταση. Θα σχηματίσετε και θα τονώσετε όλες τις μυικές ομάδες του σώματος σας, θα προστατεύσετε τα οστά και τις αρθρώσεις σας και τέλος θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και υγεία.

Ομαδικά

Go to top